Veenwind-Lorena-Wiebescredit-Chantal-Bekker-04-web

“Het klimaat is duidelijk aan het veranderen. Ik vind dat we zo snel mogelijk moeten overstappen op duurzame energie uit zon en wind. Omdat ik zelf uit de gemeente De Ronde Venen kom steun ik Energiecoöperatie Veenwind van harte!”

Lorena Wiebes, Nederlands wielerkampioen op de weg, Mijdrecht

“Je ziet op steeds meer daken zonnepanelen verschijnen en terecht! De techniek verbetert waardoor de panelen tegenwoordig veel mooier en efficiënter zijn dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden. Toen hebben we bij onze vorige woning 16 panelen aangeschaft. Waar we nu wonen hebben we “slechts” 12 panelen op ons dak en die brengen meer op dan de 16 op ons vorige huis en ze waren nog voordeliger ook! Daarnaast hebben we in onze nieuwe woning er alles aan gedaan om zo veel mogelijk energie te besparen, dus optimaal isoleren, verwarmen door grondwarmte en led verlichting.
Ik vind het belangrijk om mijn steentje bij te dragen aan een duurzame, CO2 vrije energievoorziening, maar vind het ook belangrijk dat het voor iedereen bereikbaar is. Daarom steun ik het initiatief van Veenwind. Op deze manier kan straks iedereen, naar eigen draagkracht participeren in zonneweides en windprojecten.”

Ernst Koot, inwoner Abcoude